לא פעם אנחנו יכולים למצוא את עצמנו עומדים מול פרסומת באינטרנט, אשר נראית לנו מאוד חביבה, מאוד מעניינת, מאגניבה בשם הצעירים, כזו שמעלה חיוך והרבה מעבר לכך, אך היא גם מעלה אצלנו את השאלה, האם היא רלוונטית, האם היא נכונה למוצר ולחברה שעומדת מאחוריה.
לכאורה, עולם הפרסום הדיגיטלי, אינטרנט, רשתות חברתיות, יוטיוב וכדומה, "מזמינות" אותנו לבצע פרסום שכזה, פרסום שפונה לקהל הצעיר, לקהל אשר מבין מה הם הטרנדים האחרונים, שיש לו את כל המידע על האופנות הכי חשובות שהולכות היום. הרי אינטרנט זה מוצר צעיר שנועד לצעירים, אז זה לא אמור להפתיע שזה סוג הפרסום שאנחנו אמורים לייצר או למצוא שם.
אך משרד פרסום דיגיטל חכם יודע, שלא כל פרסומת יכולה וצריכה להיות כזו. יש פרסומות שמיועדות לאנשים מבוגרים, ישנן פרסומות של מוצרים שאי אפשר לדבר עליהם במונחים של טרנדיות וקול. לא רק בגלל שזה לא יתפוס אלא זה פשוט לא רלוונטי. אם יודעים לעשות את ההבחנה הזאת, אז קל הרבה יותר להבין את הפרסומת וכיצד לגשת אליה.
מדוע לא תמיד נכון להיות קול
אומרים שאחת המגרעות הכי גדולות של אנשים זה שאין להם מודעות עצמית, או בשפת הצעירים, הרי שהמגרעה הכי גדולה של אנשים זה שהם לא מבינים כשהם פאתטיים, לא רלוונטיים. הדבר הכי מתבקש והכי נכון הוא לדעת להתאים את עצמך למצב בו אתה נמצא, להתאים את עצמך לתנאים שעומדים לרשותך.
כך בדיוק משרד פרסום דיגיטל אמור לפעול לגבי מוצרים שהוא מפרסם ובכלל לגבי מוצרי פרסום שונים. משרד פרסום חכם מזהה מה יש לו ביד, למי הוא אמור לפנות עם זה, מה בדיוק הוא מעוניין שיקרה ועל פי זה הוא בונה מסע פרסום, בין אם זה בפייסבוק ובין אם זה במקומות אחרים, כולל דרך סרטונים או פרסומות אחרות.
משרד פרסום חכם מבין מי הקהל שיצפה בפרסום וכיצד הוא יגיב אליו. אם מדובר בפרסום לצעירים אז הוא צריך לדבר בשפתם, אם מדובר בפרסום למבוגרים, צריך לנהוג בצורה דומה. אם בוחרים לערבב בין השניים, זה יכול להיות לא מתאים ולא ישיג את התוצאות המיוחלות.
מתי נהיה קול ומתי נהיה קונקרטיים?
צריך לומר, לא חובה שיהיה ניגוד בין השניים, אך ברוב המקרים אם אנחנו רוצים לשמור על קוליות אנחנו לא נתחיל לספק את כל המפרט של המוצר ולהיפך. מתי אנחנו נהיה ככה ומתי ככה? כאשר אנחנו מזהים מי הקהל שלנו ואנחנו עובדים על פי מה שהם מחפשים, על פי מה שאנחנו מניחים שהם מצפים לקבל מאיתנו.
לשם כך אנחנו נערוך מחקרים מקדימים, הן על הקהל שלנו והן על המוצר אותו אנחנו מתבקשים לפרסם, ורק אז אנחנו נכין את הפרסומת עבורו.